Нагъл апаш задигна скулптура на художника Ставри Калинов в галерия

...
 Нагъл апаш задигна скулптура на художника Ставри Калинов в галерия
Коментари Харесай

Ставри Калинов търси апаш във Фейсбук

 Нагъл крадец отмъкна статуя на художника Ставри Калинов в изложба без въобще да му пука от охранителните камери. Видеозапис от случилото се популяризира персонално възмутеният Калинов в обществените мрежи.
" Виждате по какъв начин този човек краде моята статуя!!! Моля, в случай че някой го познае, да ми даде информация ", написа актьорът на страницата си във Facebook. Престъплението е осъществена в четвъртък - 13 юни, малко след 13 часа.

Видеозаписът демонстрира по какъв начин мъж на забележима възраст към 40-те употребява миг, в който е самичък в галерията, доближава се към една от изложените статуи и прибира в джоба си откъс от нея. Малко по-късно той си потегля с необезпокоявано с плячката.

Ставри Калинов не за първи път става жертва на кражба. В началото на тази година от ателието му в кв. Кремиковци в София бяха отмъкнати статуетки, железни заготовки и машини за хиляди левове. Бандитите влезнали в помещението през дребен прозорец.

" Не мога да кажа какъв брой са били. Бяха доста, стотици статуетки. Телевизора са откраднали, печки и какво ли не. Картините не са ги откраднали, тъй като с тях ще ги заловен, само че метала го топят.

Това е креативна работа, това е занаятчийска работа - да се отлее, да се шлайфа, да се полира, да се патинира - доста комплицирано нещо. Само в ателието съм работил 25 години. Всичко, което съм изкарал, съм вложил в занаята си, на фамилията ми съвсем нищо не съм дал ", изясни тогава той и настоя, че " огромните нарушители са тези, които са ги купили ".
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР